Zomeravond Wandeling: Ontdek Roermond als Waterstad

29 augustus | 17:45 - 21:15 uur
Verken de waterstad Roermond tijdens een boeiende avondwandeling naar de Maas. Onder leiding van Math de Ponti maak je een prachtige tocht die je meevoert langs de natuur en geschiedenis van de rivier. Je komt meer te weten over het gebruik van de Maas door de eeuwen heen en de belangrijke rol die deze rivier speelt in het leven van de mensen in Roermond en omgeving.

VOL

Meet the Artist: Jurgen Bey

4 september | 14:00 - 15:00 uur
"Meet the Artist", een unieke en inspirerende middag in het Cuypershuis! Op woensdag 4 september neemt de gerenommeerde ontwerper Jurgen Bey je mee voor een bijzondere rondleiding door de tentoonstelling WaterSpiegelingen.

Meer informatie

Excursie naar Voedselbos & Ecologische Groentetuinderij

18 september | 13:15 - 17:00 uur
Ontdek hoe we onze stad kunnen ontwerpen met de watervoetafdruk in gedachten tijdens een inspirerende excursie georganiseerd door het Cuypershuis! Tijdens de excursie nemen we je mee naar concrete voorbeelden van lokale en kleinschalige productie.

Meer informatie

Ontwerp je eigen Insectenhuis

25 september | 14:30 - 16:00 uur
Kom naar het Cuypershuis op woensdag 25 september voor een creatieve en leerzame middag. Treed in de voetsporen van Pierre Cuypers en ontwerp en bouw je eigen unieke (insecten)huis helemaal zelf!

Meer informatie

Lezing: Maak kennis met de Roer en de Swalm, rivieren rondom Roermond

25 september | 19:00 - 21:30 uur
Laat je inspireren door de passie van Olaf Op den Kamp voor de Limburgse beekdalen tijdens deze veelzijdige lezing. Op woensdagavond 25 september neemt rivierexpert Olaf je mee langs de Roer en de Swalm, twee unieke rivieren met een rijke natuur en cultuur.

Meer informatie

Workshop: Kunstwerkjes van afval uit rivier en zee

2 oktober | 15:00 - 17:00 uur
In de tentoonstelling Waterspiegelingen draait het niet om angst en frustratie, maar om nieuwe en fraaie mogelijkheden die bewust omgaan met water ons biedt. Dit geldt ook voor de bergen afval die onze rivieren en zeeën vervuilen. Om hierop de aandacht te vestigen, geeft Elza Zijlstra dit afval een verrassende nieuwe bestemming.

Meer informatie

Verhalen over het voedselbos

22 oktober | 14:00 - 16:30 uur
Ontmoet kindercabaretier, schrijver en voedselbosboer Thijs Goverde. Hij neemt je in een theatrale vertelling mee naar het voedselbos! Leuk voor kinderen vanaf 6 jaar.

Meer informatie